Geroosterde courgette met kruiden-zoutrub en venkelpuree
20 min bereidingstijd
15 - 20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de courgettes in de lengte. Leg de helften op de bolle kant op de bakplaat.
- Meng zout, knoflook- en paprikapoeder met de blaadjes van de takjes tijm. Wrijf het snijvlak van de courgettes in met deze kruiden-zoutrub. Besprenkel daarna de courgettes met 2 eetlepels olijfolie.
- Rooster de courgettes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar.
- Snijd de venkel in reepjes; bewaar het venkelgroen. Snipper de sjalot fijn.
- Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot met het venkelzaad 1 minuut. Voeg de venkelreepjes toe en bak 2 minuten mee zonder te kleuren.
- Schenk de wijn in de pan en smoor de venkel in 10 minuten zachtjes gaar. Verwarm intussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de puree door de venkel. Breng op smaak met peper.
- Schep de venkelpuree op een schaal of 4 borden en leg er de geroosterde courgettes bij. Bestrooi met het bewaarde venkelgroen.
- Inwrijven met een ‘rub’ van zout, knoflook, paprikapoeder en tijm tilt de courgette naar een next level. Aan de puree voegen we in witte wijn gesmoorde venkel toe: genieten!
- Tip: De zout-kruidenrub is ook heerlijk voor zalm- of kipfilet.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 390 kcal
- 20 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 38 gram koolhydraten
- 8 g eiwit
- 8 g vezels
- 1,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen